Handige tips om te besparen als student

Het studentenleven is erg duur, je geeft veel uit maar kan weinig verdienen omdat je intensief studeert. Het gevolg is dat studenten veel geld lenen bij de overheid. Je kunt tot wel ongeveer 1000 euro per maand lenen. Op jaarbasis is dit 12.000 euro, doe dit keer 4 en je komt uit op een bedrag van 48.000 euro! De kosten lopen dus torenhoog op voor studenten die veel lenen. Hieronder worden een aantal tips gegeven hoe je student geld kunt besparen.

Stop met onnodige uitgaven

Veel studenten geven klakkeloos geld uit terwijl dit vaak totaal onnodig is. De kantine is dan ook erg populair op school, je bent al snel 5 euro kwijt als je jouw lunch op school koopt. 5 keer 5 is 25 euro, dus in de maand is dit 100 euro! Bespaard dus geld door je lunch thuis te maken.

Vergelijk abonnementen

Veel studenten zitten vast aan dure abonnementen. Dit zijn dan vooral dure telefoon, tv en internet abonnementen. Met tv en internet vergelijken kun je een hoop geld besparen. Dit geldt hetzelfde voor telefoons, de prijs per provider verschilt enorm. Het is een kleine moeite deze abonnementen te vergelijken terwijl je er veel geld mee kunt besparen.

Doe goedkoop boodschappen

Je kunt veel geld besparen door boodschappen te doen. De truc is om niet voor luxe en dure merken te kiezen maar voor huismerken te kiezen. Luxe en dure merken kun je wel kopen maar doe dit dan alleen in de aanbieding.

Zeg een keer nee

In je studententijd liggen er veel feestjes op de loer, het is meestal moeilijk om hier nee tegen te zeggen. Al deze feesten kosten erg veel geld dus is het verstandig zo nu en dan een keer nee te zeggen. 

 

Weetjes voor studenten

Leave a Reply