Zo vind je een goede wijn voor weinig geld

Als wijnliefhebber wil je een zo goed mogelijke wijn voor een klein prijsje. Als student slijt je mogelijk de nodige flessen per week en dat kan aardig aantikken als deze vijf euro per stuk zijn. Maar voor een redelijke wijn hoef je geen vijf euro of meer kwijt te zijn met de onderstaande makkelijke tips.

Sla groot in

Soms kun je flessen wijn per doos van zes inkopen en daarmee een korting krijgen. Je bent dan wel meer geld in één keer kwijt, maar uiteindelijk loont het. Doe dit wel alleen bij wijnen, waarvan je weet dat je ze lekker vindt. Anders zit je met zes flessen die je eigenlijk toch niet zo smakelijk vindt. 

Koop een goede wijn in de aanbiedingen

Een wijn waarvan je weet dat hij goed smaakt, maar een beetje aan de dure kant is, kun je in de aanbieding kopen. Als je dan meteen een aantal inslaat, kun je een tijdje langer van de wijn genieten.

De app Vivino

Met de app Vivino kun je labels op de fles scannen, waarna reviews over de wijn die je voor je hebt verschijnen. Niet alle wijnen zullen hier gereviewd zijn, maar er staan al zo’n 200.000 wijnreviews in.

Land van herkomst

Het land van herkomst kan iets over de prijs-kwaliteitverhouding van het product zeggen. In landen zoals Chili en Argentinië liggen loonkosten en andere kosten lager, waardoor goede wijnen die hiervandaan komen minder kosten dan goede wijnen uit andere landen. 

Advies in een slijterij

Slijterijen verkopen over het algemeen wat duurdere wijnen. Je kunt hier één keer een bezoek aan brengen om om wat algemeen wijnadvies te vragen. Het is dan wel zo netjes om ook iets te kopen. Voor kleine budgetten hebben ze vast ook wel advies, dat je dan ook weer mee kunt nemen naar de supermarkt. 

Ga op wijncursus

Een wijncursus kost ook geld, maar dit is investeren om geld te besparen. Het volgen van zo’n cursus is vooral rendabel als je vrij veel wijn drinkt. Je leert bijvoorbeeld hoe je een goede wijn herkent en wat jouw smaak is. Zo betaal je niet snel meer onterecht teveel voor een goede fles. Daarbij is het een leuk uitje om met een vriend, vriendin of geliefde te doen. Je kunt wijncursussen volgen in Amsterdam, Utrecht of Den Haag.

Weetjes voor studenten

Leave a Reply