Wat je moet weten over een poster afdrukken voor een schoolproject

Op de middelbare school of tijdens je vervolgopleiding komt het geregeld voor dat je een posterpresentatie moet geven. Hiervoor kun je zelf aan de slag gaan met een groot a3-papier en deze handmatig invullen. Je kunt het ook digitaal doen en de poster afdrukken bij een professionele drukkerij. Daardoor kun je ook grote afbeeldingen en getypte teksten netjes in de poster verwerken. Er zijn een paar dingen die je moet weten voordat je een poster gaat afdrukken om tot het beste resultaat te komen.

Maak het niet chaotisch

Het lastige aan het maken van een poster op groot formaat is dat het al snel chaotisch wordt. Je wilt zo veel mogelijk informatie op de poster weergeven maar dat komt de overzichtelijkheid niet persé ten goedde. Let daarom goed op of je niet te veel informatie wilt delen. Je kunt op de poster ook verwijzen naar je verslag of onderzoek voor meer informatie. Probeer één stijl aan de houden voor je poster. Daardoor blijft het overzichtelijk en wordt het niet te druk.

Let op de lay-out

Maar ook andere zaken kunnen veel invloed hebben op de looks van je poster. De grootte van het lettertype dien je zorgvuldig te kiezen. Bij een te klein lettertype is de informatie vanaf een afstand niet leesbaar en een te groot lettertype ziet er vaak niet mooi uit. Kies voor een duidelijke achtergrond waarop de tekst goed leesbaar is.

Uitlijning

Tot slot zal je ook rekening moeten houden met de uitlijning. Het is zonde als een deel van een afbeelding of tekst niet goed zichtbaar is omdat het wordt afgekapt door de uitlijning. In de meeste programma’s zoals Word en Pages kun je dit gemakkelijk aangeven. Daarna is het tijd om de poster af te drukken. Je kunt hem dan online uploaden en bij je thuis laten bezorgen.

 

Weetjes voor studenten

Leave a Reply