Waarom de schoolmail sucks

Iedereen die student is geweest weet ervan: de mailbox die de universiteiten en scholen aan haar studenten vrijgeeft. Ondanks dat de meeste docenten en de universiteit of Hogeschool zelf verwacht dat je deze e-mail gebruikt, werk het vaak voor geen meter. In dit artikel laten we onze onvrede zien over de schoolmail en komen we met betere alternatieven voor jou als student. Ben je student of ga je binnenkort beginnen met je studie? Lees dan snel verder!

Laten we voorop stellen dat het op elke universiteit anders geregeld is. Maar toch horen we van veel studenten dat ze ontevreden zijn over de schoolmail. Door onze onvrede te uiten hopen we dat universiteiten en hogescholen hun mailserver verbeteren! Lees verder en geef je reactie onder dit bericht als je het ergens wel of niet mee eens ben.

Inbox integreren met je smartphone

Dit is iets wat vaak of moeizaam gaat of gewoon niet werkt. Het begint al met de integratie, waarbij je een complex stappenplan moet doorlopen die niemand begrijpt. Nadat je deze puzzel hebt doorlopen zijn er meestal nog wel dingen die aangepast of veranderd moet worden voordat alles naar ‘behoren’ werkt. We plaatsen behoren tussen haakjes, omdat het vaak voorkomt dat een mailbox niet laadt, in een niet-gebruiksvriendelijke app geopend moet worden, vanuit de browser geopend moet worden, e-mails niet aankomen of niet verzonden worden. Genoeg problemen dus, wat je niet echt

 motiveert om er gebruik van te maken.

Maar toch..

Maar toch verwacht de Universiteit en de Hogeschool dat je gebruik maakt 

van deze crap. E-mails vanuit je hogeschool of Universiteit komen op je schoolmail binnen, docenten mailen je op 

dit adres en verder wordt je vaak genoeg gevraagd om je schoolmail ergens in te vullen. Niet echt realisti

sch als je het ons vraagt. Toch zijn er manieren om hier onderuit te komen. Zo kun je bijvoorbeeld de

 mails die je schoolmail verzonden worden doorsturen naar je eigen e-mail en vanaf hier beantwoorden. De meeste docenten hebben er geen problemen mee wanneer je vanuit een ander mailader

 

es antwoord. Eveneens zal je dan zien dat steeds meer docenten je direct gaan mailen op je eigen e-mailadres, wat natuurlijk erg prettig is!

Welke mailprovider het beste?

Mocht je zo ontevreden zijn en nog geen juiste provider hebben gevonden. Dan is het de moeite waard om een kijkje te nemen op onlinewebmailinloggen.nl. Hier vind je een overzicht met mailproviders waar altijd wel een fijne, betrouwbare en gebruiksvriendelijke mailprovider bij zit.

 

Weetjes voor studenten

Leave a Reply