Voordelen om te werken in de horeca als student

Weet je nog niet wat je wilt gaan doen na je studie? Het is goed om eens een kijkje te nemen in de horecabranche. Er zijn volop mogelijkheden voor studenten om in de horeca te werken. Het is ook een plek om veel nieuwe mensen te leren kennen. Het is ook erg leuk om te werken in de horeca. Daarnaast zijn er nog verschillende andere voordelen.

De vraag naar horecapersoneel

Er is een grote vraag naar horeca personeel. Er is een krappe arbeidsmarkt op het moment en er staan bijna veertig duizend vacatures open in de horeca. Het is een stevig aantal. Eigenlijk krijg je hierdoor zo goed als direct een baangarantie. Het is mogelijk om ook als student direct naast je baan een goede job te vinden. Het is ook mogelijk om redelijk wat uren te maken in de week. De uren zijn voor studenten ook ideaal. De tijden lopen veel uiteen, maar zijn vooral in de avonden en de weekenden. Dan hoef je niet naar school.

Afwisseling op het werk

Wanneer je in de horeca gaat werken is het mogelijk om uiteenlopende taken uit te voeren en om veel te leren. Geen enkele dag is eigenlijk hetzelfde. Het is goed om daarom een baan te scoren in de horeca. Het zorgt er ook voor dat je snel veel zult leren. Zo ontdek je alle verschillende keukenapparatuur als je in de keuken werkt. Bekijk hier de verschillende koelkasten alleen al. Het helpt je ook om gastvrij te zijn. Het inlevingsvermogen moet ook sterk zijn. Er zijn klachten en ook complimenten. Door snel met een glimlach het probleem op te lossen kun je veel mensenkennis opdoen.

De fooien!

Het is ook heerlijk om de fooien te incasseren als je aan het werk bent. Daarnaast werk je vaak op de avonden wanneer je zelf veel geld uit zou hebben gegeven. Nu ga je niet uit, maar werk je. Het is dus zo, dat je dubbel geld verdient.

Weetjes voor studenten

Leave a Reply