Is het slim om een aanvullende tandartsverzekering af te sluiten?

Bij je zorgverzekering kun je verschillende pakketten kiezen, deze pakketten zijn vaak gebaseerd op aanvullende verzekeringen. Een van die aanvullende verzekeringen is voor de tandarts. Wanneer je kiest voor een aanvullende verzekering zullen jouw tandartskosten volledig of voor een groot deel worden vergoed. Dit verschilt per zorgverzekeraar, de een vergoed 100 procent en de ander vergoed 75 procent. Moet jij nog een zorgverzekering afsluiten maar twijfel je of een aanvullende verzekering voor de tandarts nodig is? Lees dit artikel dan goed door.

Basisverzekering

De kosten van de tandarts worden vanuit de basisverzekering niet vergoed op uitzonderingen na. Het gaat hierbij om kinderen tot het 18de levensjaar, bij ernstige ontwikkelingsstoornissen en bij zowel lichamelijke als geestelijke aandoeningen. Ben je gezond en 18 jaar en ouder dan heb je dus geen recht op een tandartsvergoeding.

Aanvullende verzekering

De meeste verzekeringen vergoeden 75 procent van de tandartskosten, de overige 25 procent betaal je zelf. In de meeste gevallen verzekerd een tandarts tot een bepaald bedrag per jaar, het is dus niet zo dat je onbeperkt naar de tandarts kunt gaan. De kosten van een aanvullende verzekering kunnen hoog oplopen, deze kan namelijk tot wel 15 euro extra per maand kosten. Op jaarbasis is dit dus een flink bedrag!

Wanneer een aanvullende verzekering

Als je alleen maar voor controle komt bij de tandarts is het aan te raden geen aanvullende verzekering te nemen. Een controle kost ongeveer 20 euro, dit is wettelijk vastgelegd. Praktijken zoals tandzorg Rotterdam houden zich hier dan ook netjes aan.  Ga je vaker naar de tandarts door complicaties, neem dan een aanvullende verzekering. Bij twijfel kun je contact opnemen met je zorgverzekeraar, deze kunnen je verder informeren en helpen bij je keuze.

Weetjes voor studenten

Leave a Reply