Hoe maak je een mooi proefschrift dat past bij je onderzoek?

Proefschrift goedgekeurd? Dan nu: proefschrift maken

Het meeste werk ligt achter je. Veel gelezen, veel voorwerk verricht, veel nagedacht en waarschijnlijk ook veel gediscussieerd over het onderwerp van je proefschrift. Is de promotieplechtigheid inmiddels ook ingepland? Dan nu nog een belangrijke taak: een proefschrift maken. Een aantal handige tips.

Tips proefschrift maken

– Maak een proefschrift dat past bij het onderwerp van je onderzoek.
– Gebruik een tekstverwerkingsprogramma waar je ervaring mee hebt.
– Bedenk vooraf welke stijl je kiest. Het lettertype, de lettergrootte, de titels, de subkoppen en de indelingen hebben hier alles mee te maken.

Besteed aandacht aan je manier van schrijven

Je hebt wellicht veel geleerd in de achterliggende jaren. Een proefschrift maken doet niet zomaar iedereen. Wat nog wel een aandachtspuntje kan zijn: hoe goed ben je in schrijven? Niet iedereen wordt geboren met evenveel schrijftalent. Weet je van jezelf dat het maken van goedlopende zinnen en een correct toepassen van de spelling- en grammaticaregels soms nog wat te wensen overlaten? Volg dan een eenvoudige schrijfcursus.

Proefschrift ontwerpen, maken en drukken uitbesteden

Moet je eerlijk bekennen dat je het maken van je proefschrift al weken voor je uitschuift? Zie je er als een berg tegenop? Stoeien met Word is helemaal niet jouw ding? Schrijven kost je bergen energie? Dan is het ook altijd nog een optie om dit werk uit te besteden. Het scheelt jou veel tijd en energie en je weet zeker dat het resultaat er mag zijn. Uiteraard exact zoals jij dat wenst.

Weetjes voor studenten

Leave a Reply