Geld bijverdienen als student?

Geld bijverdienen als student is een must. Hoe betalen we anders voor alle nieuwste gadgets, festival kaartjes en fashion items? Precies. Maar het is niet niks om een bijbaan te hebben als student. Niet alleen jij als student moet flexibel zijn, maar ook je bijbaan. Als student moet je namelijk rekening houden met deadlines, tentamens en bergen huiswerk waar veel werk in gestoken moet worden en dat gaat niet samen als je het hele weekend ingeroosterd staat voordat je tentamen week begint. Hier vind je tips hoe je snel kan bijverdienen als student, waarmee je genoeg tijd overhoudt om te studeren.

Een studenten bijbaan heeft wel een zogenoemde grens in hoeveel je maximaal mag bijverdienen als student. Dit zijn verplichtingen van de rijksoverheid en houden dit in:

  • Voor iedereen die na 1 september 2015 is begonnen aan zijn opleiding op HBO of universitair niveau heeft geen bijverdien grens. Je mag dus zoveel bijverdienen als je zelf wil naast je studie.
  • Voor iedereen die voor 1 september 2015 is begonnen met zijn HBO of universitaire opleiding of als je voor en na 1 september 2015 bent begonnen aan een MBO opleiding dan heb je wel een bijverdien grens. Deze grens ligt sinds 2017 op een bedrag van 14.215,75 euro per jaar en is gebaseerd op je verzamelinkomen.

Bedrijven weten dat je als student wil bijverdienen naast je studie, daarom zijn hier wat tips voor type baantjes waar je snel en makkelijk geld kan bijverdienen als student.

De eerste tip die ik heb is probeer zo lang mogelijk bij je huidige bijbaan te blijven. Hoe ouder je wordt hoe moeilijker het soms is om aan een baan te komen en daarnaast heb je elk jaar dat je blijft profijt van bonussen en salarisverhoging.
Supermarkt baantje. Dit is een goed voorbeeld van mijn eerste punt waarbij je elk jaar salarisverhoging krijgt, naast het feit dat je salaris omhoog gaat als je weer een jaartje ouder bent. Een supermarkt baan klinkt misschien als een bijbaan voor de middelbare schooltijd, maar vergis je niet in de inkomsten die je krijgt als supermarktmedewerker.
Schrijf je in bij een uitzendbureau! Dit is waarschijnlijk de snelste manier om aan een leuk bijbaantje te komen. En omdat bedrijven weten dat dit voornamelijk gebruikt wordt door studenten zijn het vaak ook flexibele bedrijven.
Een callcenter is misschien niet het leukste werk, maar het uurloon ligt hoog en als je goed presteert kun je profiteren van de bonussen.

Maak gebruik van je omgeving. Ben je goed met kinderen of ken je veel mensen met kinderen om je heen, bied dan aan om te gaan oppassen. Hetzelfde geldt voor honden en ga honden uitlaten in je buurt. Ben je goed in klussen of monteren, bied je diensten aan bij vrienden, familie of buurtgenoten en op deze manier sleep je snel en makkelijk geld binnen.
Bijles geven. Als je zelf al eens gezocht hebt naar bijles dan weet je vast hoe prijzig het kan worden. Bijles krijgen wordt veel voor gevraagd en is daarom ook een goede manier om snel geld te verdienen. Ben jij goed in rekenen, Nederlands, een andere taal of wat dan ook? Iets wat jij heel goed kan is een ander weer heel erg slecht in en kan jouw hulp gebruiken! Bied jezelf aan via sociale media kanalen, via vrienden en familie en maak gebruik van je talent.
Daarnaast zijn er allerlei sites die je kunnen helpen met het vinden van de perfecte studenten bijbaan bij jou in de buurt die niet alleen rekening houden met studenten maar ook nog eens een goed uurloon hebben waarmee je snel bijverdient. Bekijk ze hier!

 

Weetjes voor studenten

Leave a Reply