Loading

Follow us on
Phone +123 987654321
Stage lopen

Stage lopen

Stage lopen

Soms wordt het vanuit je studie verplicht om stage te lopen. Ook als dit niet het geval is, heeft stage lopen een hoop voordelen. Wat deze voordelen zijn? Dat lees je hier!

1. Je doet praktijkervaring op

Over het algemeen wordt stage gezien als een manier om de aangeleerde theorie toe te passen in de praktijk. Dat wat je hebt geleerd ga je bij je stage uitvoeren. Een stage kan puur uitvoerend zijn of met een onderzoek element, afhankelijk van de gestelde eisen vanuit je studie. Het grote voordeel van stage lopen is dan ook dat je praktijkervaring opdoet. Je ziet hoe het er in het ‘echte’ werkleven aan toe gaat. Vaak wordt het gezien als de beste manier om skills te ontwikkelen, je leert ze door het te doen.

2. Je neemt een kijkje in het werkveld

Door deze ervaring op te doen kun je ook bij jezelf nagaan of dit werkveld je interessant genoeg lijkt om in door te gaan en welke specialisatie je dan leuk lijkt. Het kan natuurlijk ook voorkomen dat je het helemaal niks vindt, ook dat is dan goed om te weten.

3. Het is goed voor je netwerk

Netwerken! Door stage te lopen doe je connecties op binnen je eigen branche. Deze connecties zijn heel waardevol als je later weer ergens anders aan de slag wil. Met een beetje geluk kun je bijvoorbeeld bij je stagebedrijf aan de slag nadat je je diploma hebt gehaald.

4. Het boost je eigen ontwikkeling

Het boosten van je eigen ontwikkeling heeft weer een beetje met puntje twee te maken. Door praktijkervaring op te doen kom je erachter waar jouw krachten en interesses liggen. Je bouwt naast een goed CV ook aan je zelfvertrouwen: je groeit snel en weet straks beter wat je te wachten staat.

Welke stage past bij jou?

Het is goed om al vroeg te bedenken wat jij in je stage zou willen leren en welk bedrijf hierbij past. Op basis hiervan kun je namelijk vacatures (https://www.youngcapital.nl/stage) gaan selecteren. Je kunt naar een specifiek bedrijf kijken die je interessant vindt of meer per functie kijken. Voor stages moet je altijd ook solliciteren (lees hier de sollicitatietips (https://www.youngcapital.nl/sollicitatietips). Met het bedrijf, je studie en je stagebegeleider bespreek je de invulling en de tijdsduur (bijvoorbeeld 3 of 5 maanden) van de stage en met een beetje geluk kan je snel aan de slag!

You may also like

LEAVE A COMMENT