Loading

Follow us on
Phone +123 987654321
Een ideale bijbaan

Een ideale bijbaan

Bijles geven: de ideale baan voor studenten

Scholieren die moeite hebben met een of meerdere vakken op school, kunnen bijles nemen. Voor studenten is het geven van bijles een ideale bijbaan, zo kun je leerlingen helpen met de vakken waar je zelf goed in was en een aardig centje verdienen. Lees hier dit precies inhoudt en wat de voordelen zijn.

Wat is bijles?

Bijles is een extra les die gegeven wordt naast de reguliere lessen op school. Het doel ervan is om de gewone lessen te ondersteunen, door de lesstof die een leerling niet of niet voldoende beheerst te herhalen en te oefenen. Door extra uitleg en extra oefeningen wordt de achterstand ingehaald en resultaten verbeterd. Bijles wordt meestal één op één gegeven of in kleine groepjes, zodat er maatwerk gegeven wordt en aan de behoefte van de leerling wordt voldaan. Deze extra lessen kunnen via de school verzorgd worden, door een particulier of een bijlesorganisatie.

Bijlesorganisaties

Als je bijles wilt gaan geven, kun je je aanmelden bij een bijlesorganisatie als SmartStart. Je wordt dan aan een leerling gekoppeld, passend bij je expertise, reisafstand en beschikbare uren. Het belangrijkste voordeel is dat je zelf niet op zoek hoeft naar leerlingen en meestal al snel aan de slag kunt. Je hoeft je enkel aan te melden en aan te geven wanneer en voor welke vakken je beschikbaar bent. Voorwaarde is natuurlijk wel dat je zelf goed bent in het vak en je goede eindexamen resultaten behaald hebt. Je hoeft zelf weinig administratie bij te houden en je krijgt gegarandeerd betaald.

Waarom is bijles geven zo aantrekkelijk voor studenten?

Het geven van bijles is een ideale bijbaan voor studenten. Doordat je les geeft in vakken waarin je zelf goed bent, kost dat weinig moeite, terwijl je je eigen kennis bijhoudt. Het is een flexibele baan, je kunt één of meerdere leerlingen begeleiden, afhankelijk van het aantal uren dat je beschikbaar bent. De dagen en tijden waarop je werkt kun je, in overleg met je leerling, zelf bepalen. Daarnaast staat het goed op je eigen CV. Bovendien zijn de verdiensten goed, een vergoeding van +/- 10 euro per uur is gangbaar.

You may also like

LEAVE A COMMENT